Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Δήμοι Δυτικής Αθήνας: Σημαντικές πρωτοβουλίες που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, έχουν βρει το δρόμο τους

 


Τα έργα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, η χρηματοδότηση και οι ανάγκες των επτά Δήμων της Δυτικής Αθήνας συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους Δημάρχους της περιοχής και συναρμόδιους Υπουργούς. Ήδη μέχρι σήμερα οι επτά Δήμοι έχουν 14 εντάξεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ενταχθούν άλλα 9 έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα έργα και ζητήματα χρηματοδότησης, συζητήθηκαν και θέματα της στελέχωσης των Δήμων με επιστημονικό προσωπικό και της Δημοτικής Αστυνομίας. Ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός επισήμανε:

Εκτός από τα μεγάλα έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει κάθε Δήμος της Δυτικής Αθήνας να έχει ταυτιστεί με ένα έργο ανάπλασης ή δημιουργίας πρασίνου.

Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, ίσως η πιο μεγάλη σε έκταση αφορά την επέκταση της γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ προς το Ίλιον. Και η γραμμή θα είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του ’22.

Υπάρχουν μια σειρά από εντάξεις σημαντικών έργων στο «Πρόγραμμα Τρίτσης», ενώ υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς ένταξη.

Μια σειρά ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, από το Ρέμα της Εσχατιάς μέχρι την υπογειοποίηση των καλωδίων της υπερυψηλής τάσης, έχουν βρει το δρόμο τους.

Δρομολογήθηκαν δράσεις σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά σε εξειδικευμένο  προσωπικό.

Δίνεται έμφαση σε θέματα ποιότητας ζωής και μπορούμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου