Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Υπηρεσία Πληροφοριών Στρατού: Η ρωσική ελίτ σχεδιάζει ανατροπή του Πούτιν

 



Μέλη της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Ρωσίας φέρονται να σχεδιάζουν την ανατροπή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται μια ομάδα ανθρώπων με επιρροή, από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας που έχει στόχο την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία το συντομότερο δυνατό και την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση που καταστράφηκαν μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Newsweek

Μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί ως διάδοχο του Πούτιν τον διευθυντή της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, ο οποίος πρόσφατα φέρεται να έπεσε σε δυσμένεια. Η δυσμένεια του Πούτιν προς το πρόσωπο του επικεφαλής της FSB φέρεται να οφείλεται στους λανθασμένους υπολογισμού του όσον αφορά τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα πάντα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού, ο Μπόρτνικοφ και το τμήμα του είχαν επωμιστεί την ευθύνη ανάλυσης των προθέσεων του πληθυσμού της Ουκρανίας αλλά και της ικανότητας του ουκρανικού στρατού.

Είναι γνωστό ότι ο Μπόρτνικοφ και ορισμένα άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ με επιρροή εξετάζουν διάφορες επιλογές για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται η δηλητηρίαση, η ξαφνική ασθένεια ή άλλο "ατύχημα", σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού.

Είναι πιθανό αυτές οι διεργασίες να συνδέονται με το πρόσφατο "φιάσκο” σχετικά με τις τοποθεσίες των μονάδων της Τσετσενίας στα βόρεια του Κιέβου.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού αναφέρει ότι η πληροφορία προήλθε από τη ρωσική πλευρά. Πιθανώς, έτσι η ηγεσία της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ. Μπορεί επίσης να είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ των προτέρων συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, παρακάμπτοντας την τρέχουσα ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


capital.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου