Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Η προκλητική Ζαχάροβα πήρε την απάντηση της απο το Ελληνικό ΥΠΕΞ


 

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές ανακοινώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του δικτάτορα Πούτιν Μαρία Ζαχάροβα, που κατηγόρησε την Ελλάδα για «αντιρωσική προπαγάνδα».

app-facebook
Russian Embassy in Greece
13 ώρες πριν

☝️  Σχόλιο της Eπίσημης Eκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία στην Ελλάδα,

💬 Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για την δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτ...

Δείτε περισσότερα
1,3 χιλ.
489
383

O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ζαχάροβα και τις αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και τόνισε ότι δεν συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς Ελλάδας και Ρωσίας.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας καθορίζεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και πως βασικό μέλημα της χώρας είναι η προβολή της αλήθειας στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες.

Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου