Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Μπακογιάννη για Ανδρουλάκη : δεν έχει ικανοποιητικά δείγματα γραφής, αν ο πραγματικός στόχος του είναι να δοξαστεί κρυπτόμενος δεν θα πετύχει.

 


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην «Καθημερινή», εκτίμησε πώς η Ευρώπη με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία πρέπει να χτίσει ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο «οφείλει να λαμβάνει υπόψη και τη Ρωσία».

Η πρώην υπουργός εκφράζει επίσης την άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να δει το ζήτημα της «μερικής απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο». Εκφράζει την άποψη πως «ο συναγωνισμός εμπρηστικής ρητορικής έχει γίνει κομμάτι του εκλογικού ανταγωνισμού μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει την προσπάθεια διαλόγου», ενώ υπογραμμίζει πως οι δίαυλοι για επικοινωνία πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Η κ. Μπακογιάννη προβλέπει επίσης πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πιθανότατα έως το καλοκαίρι και οι πιο αδύναμοι χρειάζονται περαιτέρω στήριξη, «την οποία θα έχουν».

Χαρακτηρίζει επίσης την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την «πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα» και θυμίζει πως εκείνη την περίοδο οι ελληνορωσικές σχέσεις έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους.

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κ. Μπακογιάννη τονίζει πως δεν έχει «ικανοποιητικά δείγματα γραφής, αλλά αν ο πραγματικός στόχος του είναι να δοξαστεί κρυπτόμενος δεν θα πετύχει».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου