Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την ελληνική σημαία στο cockpit των Rafale

 



Τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στο σπίτι τους. 

Τα «γεράκια» προσγειώθηκαν στη βάση της Τανάγρας και η φωτογραφία μέσα από το cockpit συγκινεί, όλους τους Έλληνες, εκτός λίγων εξαιρέσεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πιλοτήρια των Rafale είναι ντυμένα με την ελληνική σημαία.






Τα Rafale έκαναν μια πτήση 2 ωρών από το Ιστρ της Γαλλίας για να προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη χώρα μας.

«Τα νέα “Γεράκια” προσεγγίζουν την 332 Μοίρα κι ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου» ακούστηκε μόλις τα έξι Rafale έφτασαν στην Τανάγρα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά και σαφές δείγμα μιας Ελλάδας που αλλάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη. Χαρακτήρισε τα Rafale πολλαπλασιαστή ισχύος και τόνισε ότι τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο καλύτερο αύριο για όλη την περιοχή. Θα επιχειρούν σύντομα δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες, τόνισε και πρόσθεσε ότι στην Καλαμάτα εγκαινιάζεται το νέο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Εξήγγειλε επίσης ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Ένα μέτρο που αφορά κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά επέκταση τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου