Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ομαλή η επαναλειτουργία των σχολείων


 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, η οποία κύλησε ομαλά.


Με το μαζικότερο έλεγχο κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά. Με πάνω από 31.000 κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού.

Με τη δρομολόγηση άνω των 4.000 πρόσθετων προσλήψεων εκπαιδευτικών, για την αναπλήρωση των νοσούντων εκπαιδευτικών για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3 σε πάνω από 80.000.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο:

Τα δύο πλέον εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε πρωτύτερα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Αν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου