Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Η τρίτη δόση εμβολίου συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού


 

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ, η μόλυνση με κορονοϊό είναι τρεις φορές συχνότερη στους ανεμβολίαστους, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι δύο φορές περισσότερες και οι θάνατοι είναι 7 φορές περισσότεροι σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Η προσπάθεια επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης συνεχίζεται με συστηματική προσπάθεια, ενθάρρυνση και διευκόλυνση των συμπολιτών μας.

Τις τελευταίες ημέρες τα ημερήσια ραντεβού κυμαίνονται στις 20 χιλιάδες, ενώ πριν τα νέα μέτρα ήταν μεταξύ πέντε και επτά χιλιάδων.

Τις τελευταίες 30 μέρες κλείστηκαν 444.000 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης και 1,2 εκατομμύρια ραντεβού για την 3η δόση. Μάλιστα, ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο κλείστηκαν 187 χιλιάδες ραντεβού για την αναμνηστική δόση. Με αυτά τα δεδομένα εντός της εβδομάδας θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς 1ης δόσης.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον έχουν υποβληθεί 20.154 αιτήσεις και ήδη έχουν εμβολιαστεί 17.609 συμπολίτες μας και από τις κινητές ομάδες των κέντρων υγείας καθώς και από ιδιώτες γιατρούς.

Σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση, αυτή τη στιγμή οι δικαιούχοι είναι λίγο πάνω από 2.827.000 δηλαδή το 43% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 922.000 εμβολιασμοί, 32,6% των δικαιούχων και περίπου 700.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, άλλο ένα 24,4%. Συνολικά δηλαδή 57%.

Η ανοσία και τα αντισώματα που αναπτύσσονται μετά την τρίτη δόση είναι πολύ γρήγορη και αυτό συμβαίνει μόνο σε δύο ή τρεις ημέρες από την ημέρα του εμβολιασμού. Όπως έχει φανεί σε άλλες χώρες, η τρίτη δόση εμβολίου έχει συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού και στη μείωση των κρουσμάτων



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου