Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Άραγε πώς ένιωθε ο Τσίπρας από τις "φάπες" που έτρωγε από τον Μητσοτάκη

 


Εχθές φάνηκε για ακόμα μία φορά, η χαώδης διαφορά Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Όσο αναίσθητος και φαιδρός είναι κάποιος, την χθεσινή ημέρα δύσκολα θα την ξεχάσει.

Κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του Αλέξη Τσίπρα εχθές στην βουλή, που έτρωγε την μία φάπα μετά την άλλη. Εκεί που γέλασε και ο κάθε πικραμένος είναι με την βεβαιότητα του Α. Τσίπρα πως θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός. Αυτή η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα έκανε πολύ κόσμο να γελάσει με την ψυχή του.

Καταρχήν όποιος είδε το ύφος του Αλέξης Τσίπρα μετά τον αιφνιδιασμό με τις έκτακτες παροχές που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα νόμιζε ότι ήρθε το εγκεφαλικό. Άνεβηκε στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας, έλεγε συνέχεια τα ίδια πράγματα, χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα από τις άλλες φορές,  μίλαγε με τον ίδιο τόνο φωνής και τις ίδιες κινήσεις, και έδειχνε ότι τα είχε χαμένα. 

Οι βουλευτές του από κάτω τον άκουγαν αποσβολωμένοι, γιατί δεν ήξεραν τι να πούν, και ίσως κάποιοι να τον λυπόντουσαν μετά το "ξύλο" που έφαγε.

Ειδικά όταν έκανε αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΗ, κατάλαβαν όλοι, ότι πάσχει από ανήκεστο ηλιθιότητα,  άγνοια κινδύνου και παντελής επαφής με την πραγματικότητα και του ίδιου και των ηλίθιων που τον συμβουλεύουν.

Έκανε λοιπόν το λάθος, να προκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον είχε έτοιμο, και να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά ενώπιον όλων εντός και εκτός βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε τι ΔΕΗ παρέλαβε και σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα. Παρέθεσε οικονομικά στοιχεία, τα οποία ουδείς τολμά να αμφισβητήσει, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα που δεν καταλαβαίνει από νούμερα. Αποτέλεσμα τα έχασε εντελώς και ο Τσίπρας και οι βουλευτές του και όσοι των συμβουλεύουν και των ξεφτιλίζουν συνέχεια.

Από τη χθεσινή συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ακρίβεια, φάνηκε και η χαώδης διαφορά που χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο από πλευράς στρατηγικής όσο και πολιτικής ουσίας. 

Αντιθέτως, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε με λογική του 2014, υπερασπίστηκε το Μνημόνιό του και αποτύπωσε την πολιτική του από τη χρεωμένη ΔΕΗ μέχρι τις υποσχέσεις για παροχές που παρέπεμπαν στο αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Επέρριψε ευθύνες στον Κυρ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια, όταν το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ έχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη στον πληθωρισμό.

Η αμφισβήτηση των δεδομένων από τον κ. Τσίπρα και η άρνηση του να δεχθεί τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία, όπως ότι η Ελλάδα τρέχει με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και σημειώνει τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας, αποτυπώνουν τα πολιτικά αδιέξοδα του με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζεται συνέχεια.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέληξε τελικά για ακόμα μία φορά μπούμερανγκ για τον Τσίπρα, που έχει μείνει προσκολλημένος σε αποτυχημένα μοντέλα που φόρτωσαν τους πολίτες με υπερφορολόγηση και έναν βαρύ λογαριασμό, όπως η παραλίγο πτώχευση της ΔΕΗ και έδειξε ότι έχει τελειώσει πολιτικά μια για πάντα.

Το θέμα είναι κατάλαβε ο Τσίπρας τι έγινε εχθές; Ζαλίστηκε από τις "φάπες" του Μητσοτάκη; Αντιλαμβάνεται ότι είναι τελειωμένος πολιτικά; Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου