Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Κατά της ασφάλεια των πολιτών και το ΚΙΝΑΛ - Υπερψηφίζει τους Ποινικούς Κώδικες ο Λοβέρδος

 


Από τον ΣΥΡΙΖΑ το περιμέναμε, έκανε τόσο αγώνα να αλλάξει τον ποινικό κώδικα υπέρ των κακοποιών συντρόφων, τρομοκρατών συντρόφων και αντιεξουσιαστών συντρόφων.

Δέν υπήρχε ποτέ περίπτωση να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την ασφάλεια των πολιτών πρώτη και έτσι να στεναχωρήσει τους κακοποιούς συντρόφους.

Αλλά το ΚΙΝΑΛ; Γιατί; Το κομματικό συμφέρον και μετά η ασφάλεια των πολιτών; Δέν ντρέπονται καθόλου; Πώς περιμένουν να κάνουν την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αυτοί υπέρ των κακοποιών συντρόφων;

Ο Λοβέρδος έκανε την διαφορά και άσκησε σφοδρή κριτική σε όσους καταψηφίζουν τις διατάξεις τoυ Ποινικού Κώδικα που αυστηροποιούν τις ποινές για βιαστές ανηλίκων, στρέφοντας τα πυρά και κατα μελών του δικού του κόμματος.

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις επί άλλων θεμάτων την στιγμή που η εισηγήτριά μας, η κυρία Γιαννακοπούλου επισημαίνει διαρκώς την ανάγκη αυστηροποίησης των Ποινικών Κωδίκων. Την στιγμή που η αείμνηστη πρόεδρός μας έχει ασκήσει κριτική στην  κυβέρνηση για το ίδιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λέμε "όχι" και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογίες σε ψευδομελέτες;».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε οτι θα υπερψηφίσει επί της αρχής το κυβερνητικό νομοσχέδιο και τις περισσότερες διατάξεις ασκώντας ωστόσο κριτική στην ρύθμιση για την διασπορά ψευδών ειδήσεων για την οποία είπε ότι συμφωνεί με την ΕΣΗΕΑ. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου