Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Η πολύνεκρη τραγωδία στο Τέξας

 


Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld την Παρασκευή, στο Χιούστον.

«Είδα ανθρώπους να πηδούν πάνω από διαχωριστικά εμπόδια, να μην μπορούν να αναπνεύσουν, ήταν φρικτό», είπε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάβιν Φλόρες, από τους θεατές της συναυλίας του ράπερ Τράβις Σκοτ στο Χιούστον, που συνέβη το δυστύχημα.




Η τραγωδία έγινε λίγο μετά τις 21:00 τοπική ώρα, όταν το πλήθος του φεστιβάλ άρχισε να σπρώχνεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς, μετά οι άνθρωποι άρχισαν να σωριάζονται, να χάνουν τις αισθήσεις τους, κάτι που προκάλεσε περαιτέρω πανικό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τρόι Φίνερ δήλωσε πως το τμήμα του ξεκίνησε μια ποινική έρευνα που ανέλαβαν ντετέκτιβ των τμημάτων ανθρωποκτονιών και δίωξης ναρκωτικών μετά από ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι κάποιος από το κοινό «έκανε ενέσεις σε άλλους ανθρώπους με ναρκωτικές ουσίες».



Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ είπε σε δημοσιογράφους το βράδυ του Σαββάτου ότι οι οκτώ νεκροί ήταν ηλικίας 14 έως 27 ετών, και 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 13 από τους οποίους εξακολουθούν να νοσηλεύονται και οι 11 έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Νωρίτερα οι αρχές τόνισαν ότι περισσότερα από 300 άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο για τραυματισμούς, πολλοί με μώλωπες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου