Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Γελάει ο κόσμος με τους Τούρκους θέλουν να μειώσουμε στα 3 μίλια τα χωρικά ύδατα


 

Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, μας έκανε να γελάσουμε.

Αυτός ο τύπος έφτασε σε σημείο να πει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να μειωθούν στα 3 ναυτικά μίλια, αντί για 6 που είναι σήμερα.

Ο Γιαϊτζί, αντιστρέφοντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, κατηγορεί λέγοντας ψέματα όπως όλοι οι Τούρκοι, πώς η Ελλάδα, κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, ενώ προειδοποιεί την τουρκική κυβέρνηση ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Οι αναρτήσεις του στο Twitter, είναι για γέλια

«Εγώ λέω εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν τουρκο-ελληνικά προβλήματα, υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις. Ας δει ο τυφλός και ας ακούσει ο κωφός. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων», υποστηρίζει.

Και προσθέτει: «Το καθεστώς στη Θάλασσα των Νήσων (Αιγαίο) έχει καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάννης και έχουν ληφθεί ως βάση τα 3 μίλια χωρικά ύδατα. Η Τουρκία θα πρέπει επειγόντως να καλέσει την Ελλάδα να επιστρέψει στο καθεστώς της Λωζάννης, όπου τα χωρικά ύδατα είναι 3 μίλια στο τη Θάλασσα των Νήσων, και να σεβαστεί το νόμο», αναφέρει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου