Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Δεν έχουν θέση στη Ν.Δ. οι ακραίες φωνές

 


Η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του βουλευτή Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν επιβεβλημένη μετά τα όσα διημείφθησαν χθες εντός του Κοινοβουλίου, μετά την ακραία τοποθέτησή του ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές».

Η κυβέρνηση του είχε δώσει ήδη μια τελευταία ευκαιρία, μετά την αποδοκιμασία για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων ανήλικων μαθητών του νηπιαγωγείου από τον συγκεκριμένο βουλευτή, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, είχε προειδοποιήσει ότι στο μέλλον δεν θα γίνονταν αποδεκτές.

Ο βουλευτής δεν έλαβε το μήνυμα και προχώρησε σε τοποθετήσεις που δεν έχουν σχέση με τις αξίες και τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης, προκαλώντας την αντίδραση και του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, ο οποίος εξερράγη και τόνισε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο κακό, εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας.

Ουδείς δικαιούται να παίζει προσωπικά παιχνίδια με τις πλάτες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ή να χαράσσει εξωτερική πολιτική παρουσία και του ΥΠΕΞ, όπως συνέβη χθες. Η Νέα Δημοκρατία έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό γιατί έχει διευρύνει το ακροατήριό της προς το Κέντρο και τους κεντρώους πολίτες, επειδή ακριβώς εκφράζει τη φωνή της λογικής, της μετριοπάθειας και της σύνεσης.

Είναι σαφές ότι ακραίες φωνές δεν έχουν θέση στην παράταξη, όταν μάλιστα μόλις χθες είχαμε τα γενέθλια για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε τα λόγια του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πίστευε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπέλες Δεξιά και Αριστερά. Γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη διαγραφή Μπογδάνου ότι ακραίες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές στη Ν.Δ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου