Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Σταθερή η υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Την ανάγκη επιτάχυνσης της συζήτησης για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία και την ανάληψη ξεκάθαρων δεσμεύσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια αναφορικά με την ενταξιακή τους προοπτική στην ΕΕ, επισήμανε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στη Σλοβενία για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. 


Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ενημέρωσε  τους εταίρους μας για την πολύ σημαντική Συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας, συνεργασίας με την Γαλλία -μια Συμφωνία που ενισχύει τον ευρωπαϊκό πυλώνα άμυνας και την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης- και επανέλαβε ακόμα μια φορά την ανάγκη να επιταχυνθεί η συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. «Πρέπει επιτέλους», όπως  δήλωσε, «η Ευρώπη να είναι σε θέση να ξεκινήσει τουλάχιστον τη διαδρομή ευθυγράμμισης της οικονομικής της ισχύος με την γεωπολιτική της δύναμη».

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων θα συζητηθεί η στρατηγική σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την Ένωση και η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και την πεποίθηση για την αποστολή ενός σαφούς μηνύματος στήριξης στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου