Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Τέλος το αυτόφωρο σε γιατρούς, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών

 


Η κυβέρνηση δίνει τέλος στην ταλαιπωρία γιατρών, εκπαιδευτικών και υγειονομικών που γίνονται στόχοι γελοίων και επικίνδυνων αρνητών.

Οι παραπάνω γίνονται θύματα, αρνητών του κορονοϊού, αντιεμβολιαστών κι όσων αντιτίθενται στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας, και μηνύονται ασύστολα.

Η κυβέρνηση, ύστερα από τα απανωτά κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε γιατρούς, υγειονομικούς, αποφάσισε να παρέμβει θεσμικά και να υπάρξει παρέμβαση στον Νέο Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε να μην ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου για τους μηνυόμενους.

Θα μου πείτε εδώ και 2μιση χρόνια ακούμε για αλλαγές στον ποινικό κώδικα και αλλαγές δεν βλέπουμε!! Έχετε δίκιο αλλά ευελπιστούμε ότι κάποιοι θα δουν σοβαρά ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με τις αλλαγές.

Ευτυχώς είχαμε παρέμβαση του νέου υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, που έδωσε εντολή να μην συλλαμβάνονται εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί κτλπ που εφαρμόζουν τον νόμο, επειδή κάποιος ψεκασμένος θέλει να τους ταλαιπωρήσει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Το καθημερινό πλέον θλιβερό και γελοίο φαινόμενο της εισβολής γονέων στις σχολικές μονάδες, τις απειλές, τις ύβρεις και τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και γενικότερα ενός κλίματος που δεν συνάδει με αυτό που λέγεται παιδεία, έφτασε τους νοήμονες και σοβαρούς ανθρώπους στα όρια τους.

Η κυβέρνηση με αυτή την ενέργεια θέλει να υψώσει «ασπίδα» σε αυτούς τους ανθρώπους και να βάλει «φρένο» στην... παράνοια και την γελοιότητα των τελευταίων ημερών με τους αρνητές να μηνύουν και να στέλνουν στο αστυνομικό τμήμα αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα, εξετάζονται και περαιτέρω διώξεις κατά των αρνητών, ώστε να σταματήσουν να ενεργούν επικίνδυνα με τον οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και με επικίνδυνες αναρτήσεις, παραπλανώντας και εξαπατώντας πολίτες.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου