Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το καινούργιο όπλο Belharra, αναβαθμίζει τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.


 

Η γαλλική φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με έως και 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER ή με συνδυασμό πυραύλων ASTER και MICA NG, 21 RAM (σύστημα όπλων CIWS), 8 Exocet MM 40 Block3, νέας γενιάς σύστημα αντιπλοϊκών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, ελαφρού τύπου τορπίλες MU 90 και πυροβόλο 76 mm προσφέρει καταλυτικές δυνατότητες για τον συνεχή έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και την αυτονομία δράσης, για την υποστήριξη των πολιτικών και στρατιωτικών στόχων που έχουν τεθεί.

Η Belharra είναι απόλυτα διαλειτουργική με τις πολυεθνικές ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ενώ είναι σε θέση να αναλάβει αποστολές πολλαπλoύ ρόλου για λογαριασμό του εθνικού και συμμαχικού στόλου σε λεπτεπίλεπτες και άλλες επιχειρήσεις. Επίσης δύναται να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αποτροπή και στον υποβρύχιο ρόλο σε ένα σύνθετο, πιεστικό και πολυεθνικό πεδίο επιχειρήσεων π.χ. στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ικανότητα προβολής ειδικά και μέσω του ελικοπτέρου που μεταφέρει. Επίσης καλύπτει απειλές τέταρτης γενιάς, καθώς και ασύμμετρων/μη γραμμικών πεδίων μάχης.

Η φρεγάτα διαθέτει συγκεκριμένους χώρους συνεχούς οπτικο-ηλεκτρονικής κάλυψης 360 μοιρών, 24 ώρες το 24ωρο. Εχει σχεδιαστεί για να μπορεί να είναι εξοπλισμένη σαν αστακός ενώ μπορεί να πλήξει στόχους πολύ μακριά με πυραύλους Κρουζ.

Η Belharra θα επιτρέπει στο Π.Ν. να αντιμετωπίσει αναδυόμενες, μη ορατές, υβριδικές ως και μελλοντικές απειλές (π.χ. UAVs, Cyber, αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, υπερηχητικοί πύραυλοι, απειλές επιφανείας, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα κ.ά.).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Belharra:

Μήκος: 121 μ.

Πλάτος: 18 μ.

Μέγιστο εκτόπισμα: 4.400 τόνοι

Μέγιστη ταχύτητα: > 27 κόμβοι

Επιχειρησιακή διαθεσιμότητα: 3.500 ώρες εν πλω το χρόνο

Αυτονομία: 45 ημέρες

Πλήρωμα: 125 άτομα

Κατάστρωμα: Ελικόπτερο 10 τόνων

Υπόστεγο: Ελικόπτερο 10 τόνων + 1 UAV



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου