Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ένα λευκό peugeot έβαλε φωτιά στην Κερατέα - Κινδυνεύουν σπίτια

 


Το σχέδιο των εμπρηστών δεν έχει τελειώσει!!

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα μάρκας peugeot, να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 11:00 στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Επίσης, πνέουν άνεμοι περίπου 4 μποφόρ με στροβιλισμούς που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, και συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. 

Λίγο πριν τις δώδεκα εστάλη και μήνυμα από το «112» για εκκένωση της περιοχής προς το Λαύριο ενώ λίγο πριν τη μία το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης και της περιοχής Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου