Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Ο πρόεδρος των Ποντίων απελάθηκε απο την Τουκία«Είπαν ότι είμαι επικίνδυνος και ανεπιθύμητος»


 

Απίστευτη τουρκική αθλιότητα και πρόκληση βίωσε στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος απελάθηκε από την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γείτονα ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού και θα δήλωνε «παρών» στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας. Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές του καθεστώτος του δικτάτορα Ερντογάν, προκλητικά τον σταμάτησαν και τον απέλασαν.

Οπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας «Ημασταν μια ομάδα έξι ατόμων. Τους πέντε τους άφησαν να συνεχίσουν, εμένα με κράτησαν. Με πήγαιναν από γραφείο σε γραφείο και έμεινα 6-7 ώρες σε ένα κρατητήριο. Μου πήραν και αποτυπώματα...», 

Κανένας από το καθεστώς δεν τον ενημέρωσε για τον λόγο της απέλασης: «Εμένα δεν μου είπαν τίποτα. Οπως μου μετέφεραν από το ελληνικό προξενείο, μετά από πίεση που ασκούσαν για να πληροφορηθούν τους λόγους της απέλασης, τους είπαν ότι είμαι επικίνδυνος και ανεπιθύμητος»

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Η ανάρτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για την απέλαση

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές», γράφει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της.

app-facebook
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Panpontian Federation of Greece
18 ώρες πριν

📣 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ❗️

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. 

...Δείτε περισσότερα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου