Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Σταμάτα από μελίσσια ξεκίνησε η φωτιά - Στον εισαγγελέα ο μελισσοκόμος

 


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 20 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες που τα περισσότερα χρησιμοποιούνταν για παραθεριστικές κατοικίες, ενώ κάηκαν και αυτοκίνητα.  

Ευτυχώς από την πυρκαγιά, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο της πυρκαγιάς ενώ οι Αρχές ενημέρωσαν τον κόσμο για τον κίνδυνο που υπήρχε λόγω της εξάπλωσης της πυρκαγιάς και απομάκρυναν τους κατοίκους συντονισμένα.

Στη σύλληψη ενός μελισσοκόμου αλβανικής καταγωγής προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φωτιά στη Σταμάτα. Ο συλληφθείς αρχικά προσήχθη για εξηγήσεις και στη συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, ενώ σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Ο άνδρας αρνείται κάθε εμπλοκή του στην έναρξη της φωτιάς, παραδέχθηκε ωστόσο ότι νωρίτερα βρισκόταν στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά

Πριν από λίγες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμούς κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η φωτιά «μαζεύτηκε» σχετικά γρήγορα και δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Η καταστροφή είναι μεγάλη, όμως χάρη στην έγκαιρη εμφάνιση των εναέριων μέσων, η πυρκαγιά περιορίστηκε και με τις επίγειες δυναμεις οριοθετήθηκε σε χρόνο γρήγορο, παρότι είχε ξεκινήσει να καίει σπίτια και περιουσίες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου