Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε δρόμο του Άμστερνταμ

 


Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε δρόμο, στο κεντρικό Άμστερνταμ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά είναι ο Πέτερ Ντε Βρις, ανέφερε η εφημερίδα Parool, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Ένας άντρας πυροβολήθηκε στη Λάνγκε Λαϊντεσβαρστράτ», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφερόμενη σε έναν δρόμο κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες πλατείες της πόλης. «Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν και η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο ή τους υπόπτους».

Η Parool, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες τόνισε ο Ντε Βρις πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη σκηνή του περιστατικού που εμφανίζει πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω από ένα άτομο ξαπλωμένο στο έδαφος.

Ο Ντε Βρις είναι διάσημος στην Ολλανδία, γνωστός για την ερευνητική του δουλειά, έπειτα από την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας, Φρέντι Χάινεκεν. Ο Ολλανδός ρεπόρτερ έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τις έρευνές του για την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χολογούεϊ το 2006 και 

Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογούεϊ στην Αρούμπα το 2005.

Ένας φερόμενος ένοπλος συνελήφθη λίγο αργότερα από το περιστατικό, ανέφερε η εφημερίδα Algemeen Dagblad, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Η αστυνομία είπε ότι δεν ήταν σε θέση ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτό το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι θα προβεί σε ενημέρωση αργότερα σήμερα το βράδυ.

Ο Ντε Βρις είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, που συνδέονταν με αρκετές υποθέσεις τις οποίες είχε ερευνήσει ο ίδιος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου