Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ και καύσωνας: Τα «μέτρα προστασίας» στη γλώσσα του σημαίνει «αργία»!

 


Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ορθότητα της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνα. Και όχι μόνο επιμένει αλλά παραφράζει και τα λεγόμενα του καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, τον οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για να βασίσει την πρότασή του. «Γνώμη των ειδικών η πρόταση για αργία», είπε προχθές ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες.

Ο καθηγητής

Για κακή τους τύχη, όμως, ο διευθυντής και πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης μίλησε δημοσίως. Μίλησε χθες στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9. Και ναι, έκανε έκκληση για λήψη μέτρων για την προστασία όσων εργάζονται και θα εργάζονται τις ημέρες του καύσωνα, ανέδειξε ιδιαίτερα την ανάγκη προστασίας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, είπε «καλό θα ήταν να παρθούν κάποια μέτρα», έφτασε μέχρι το ότι «είναι λογικό κάποιες υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα, πιθανώς και γενικότερα, να κλείσουν», αλλά αργία δεν πρότεινε. Οσο και αν προσπάθησε να του βάλουν τη λέξη στο στόμα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τη νέα… γκάφα, ο κ. Πλειώνης δεν πρότεινε αργία.

Παρ’ όλα αυτά, η επικοινωνιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε.

Πηγές της Κουμουνδούρου επέμεναν και μετά τη συνέντευξη Πλειώνη ότι τα ίδια που είπε ο καθηγητής Πλειώνης στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε και κατά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη. Και επέμεναν στα περί «λοιδορίας της κυβέρνησης κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κατά των επιστημόνων».

Και επειδή γνώριζαν ότι η κυβέρνηση -ως ώφειλε- ετοίμαζε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και γενικότερα των πολιτών για τις ημέρες του καύσωνα, αλλά και βλέποντας ότι τα social media έχουν πάρει την πρόταση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα στο… ψιλό, στην Κουμουνδούρου προσπάθησαν να κάνουν τη… ρελάνς.

Οταν πλέον η κυβέρνηση είχε αποφασίσει τα μέτρα και είχε ανακοινώσει τις σχετικές εγκυκλίους, η Κουμουνδούρου προσπάθησε να αλλάξει το γήπεδο της αντιπαράθεσης. Αφενός να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να λάβει μέτρα, αλλά τα έλαβε επειδή ο κ. Τσίπρας έκανε την πρόταση για αργία τη Δευτέρα. Αφετέρου, ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή.

Και επίθεση

«Τώρα, μετά τις ειρωνείες για την πρόταση που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας, σπεύδουν να ανακοινώσουν δήθεν μέτρα για τους εργαζομένους. Κάποιος ίσως να ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι εξαρτημένοι από το μισθό τους, που δεν μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους και δουλεύουν εκτός γραφείου χωρίς κλιματισμό. Αν δεν ήταν επικίνδυνοι, θα ήταν απλά ανεύθυνοι και αλαζόνες», ανέφερε για την κυβέρνηση η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου