Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Απόφαση σοκ: Δικαστήριο επιτρέπει σε σχολείο να χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ σε παιδιά με αναπηρίες

 


Κατά της πρωτόδικης απόφασης ήταν η διοίκηση του σχολείου, αλλά και οι… γονείς των μαθητών.

Ένα σχολείο με παιδιά που πάσχουν από αναπηρίες κέρδισε τη δικαστική μάχη και πλέον νόμιμα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ στους μαθητές του. Στο σχολείο της Μασαχουσέτης, είχε αρχικά επιβληθεί απαγόρευση στη χρήση ηλεκτροσόκ στα παιδιά, με τη διοίκηση αλλά και τους γονείς του σχολείου να… αμφισβητούν την απόφαση του δικαστηρίου.

Η χρήση του ηλεκτροσόκ αναπτύχθηκε από το σχολείο προς αντιμετώπιση της επιθετικής ή αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς των μαθητών. Το εφετείο κατέληξε πως το ηλεκτροσόκ μπορεί να θεωρηθεί «ιατρική θεραπεία» και ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση.

Ο Δικαστής του Ρότενμπεργκ Σέντερ, με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Με τη θεραπεία αυτή μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στον εμπλουτισμό εμπειριών, να απολαύσουν τις επισκέψεις από τις οικογένειές τους και το πιο σημαντικό, να ζήσουν με ασφάλεια και ελευθερία από αυτοτραυματικές και επιθετικές συμπεριφορές».

Με ανακοίνωσή τους, οι γονείς εξηγούν γιατί στηρίζουν τη συγκεκριμένη απόφαση: «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τους αγαπημένους μας, ώστε να είναι ασφαλείς και ζωντανοί και να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία αυτή».

Σύμφωνα με μια έκθεση που διεξήχθη από το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης, το ηλεκτροσόκ φέρεται να έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για θεραπεία πολύ λιγότερο ακραίων καταστάσεων. Χρησιμοποιήθηκε για «συμπεριφορές που δεν είναι επιθετικές, επικίνδυνες για την υγεία ή καταστροφικές» αναφέρει σχετικά η έκθεση».



Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου