Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Αρκετά με τις προκλήσεις «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μετά το tweet Ζάεφ

 


Εάν νομίζει ο Ζάεφ ότι έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα που τα δεχόταν όλα και ξεπουλούσε τα πάντα είναι γελασμένος. Και εάν νομίζει ότι με το να προκαλεί κάνει καλό στην χώρα του είναι επίσης γελασμένος.

Την έντονη δυσφορία της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε στο Twitter πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

Η ανάρτηση πρόκληση που ενισχύει τις προκλήσεις από την αρχή του Euro2020, έφθασε εντός λίγων δευτερολέπτων στο Μαξίμου, με την αντίδραση να φτάνει στο «ώς εδώ και μη παρέκει».

Το Μαξίμου όπως είναι φυσικό έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Βόρειας Μακεδονίας και τα δύσκολα για τα Σκόπια τώρα αρχίζουν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θύμισε ποιες ήταν οι διαφωνίες της Ν.Δ. στη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος είπε πως η Ν.Δ. είχε εκφράσει τις βασικότερες αντιρρήσεις της στο θέμα «γλώσσα και ταυτότητα», που το τελευταίο διάστημα επανέρχεται διαρκώς στην επιφάνεια. 

Κατόπιν αυτών των προκλήσεων, μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε αν και» η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου