Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Περιμένουμε την αυστηροποίηση των ποινών και των όρων αποφυλάκισης κ. Τσιάρα!!

 


Υπάρχουν υπουργοί που από την πρώτη ημέρα των καθηκόντων τους δείχνουν τις ικανότητες τους και τιμούν την θέση που τους έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός, και υπουργοί έχουν περάσει δύο χρόνια και έργο δεν έχουμε δει.

Ευτυχώς σε αυτή την κυβέρνηση είναι η πλειοψηφία των υπουργών που κάνουν έργο.

Ακόμα και σήμερα μετά από δύο χρόνια της νέας ηγεσίας στο υπουργείο δικαιοσύνης με υπουργό τον Κώστα Τσιάρα, συνεχίζουν οι αποφυλακίσεις κακοποιών με ειδεχθή εγκλήματα, βασιζόμενες στον νόμο ΣΥΡΙΖΑ-  Παρασκευόπουλου.

Μόλις πριν λίγες ημέρες και μετά από δύο χρόνια, η επιτροπή υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη, προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που αυστηροποιούν το πλαίσιο έκτισης της ποινής και των όρων αποφυλάκισης.

Τα Ισόβια όπως λέει το υπουργείο θα μεταφράζονται σε 18 χρόνια πραγματικής έκτισης και πάλι ήπια ποινή (από 16 που είναι σήμερα), η αποφυλάκιση για πρόσκαιρες ποινές θα γίνεται μετά από πραγματική έκτιση 3/5 (από 2/5) και περιστολή από το προνόμιο σε βραχιολάκι είναι η τελική εισήγηση της Επιτροπής παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα.

Η επιτροπή με επικεφαλής τον νομικό Λάμπρο Μαργαρίτη ολοκλήρωσε το έργο της και κατέληξε σε αυστηροποίηση του πλαισίου έκτισης της ποινής για κακουργήματα όπως και για περιστολή ευνοϊκών όρων για τους καταδικασθέντες.

Για αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά, εσχάτη προδοσία, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, ανθρωποκτονία και ληστεία ο χρόνος για να αποφυλακιστεί κάποιος αυξάνεται κατά πολύ καθώς αυξάνεται η έκτιση της ποινής στα 4/5 από 2/5 που ισχύει σήμερα. Η ισόβια κάθειρξη αυξάνεται στα 18 χρόνια και κόβεται το προνόμιο της αποφυλάκισης με βραχιολάκι.

Οι τροποποιήσεις προς το αυστηρότερο αναμένεται να ανακουφίσουν την κοινωνία και να προβληματίσουν τους κακοποιούς που θα φοβούνται την σύλληψη, γιατί οι κακοποιοί θα εκτίουν πλέον πραγματικές ποινές και δεν θα μπαίνουν για λίγο καιρό φυλακή περιμένοντας να βγουν για να εγκληματίσουν ξανά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου