Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Ο δικτάτορας Κιμ Γιόνγκ ούν έφτασε την Βόρεια Κορέα στα όρια νέου λιμού

 


Ένας νέος λιμός με μαζικό υποσιτισμό πλήττει στη Βόρεια Κορέα καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχθηκε δημοσίως ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «τεταμένη διατροφική κατάσταση». 

Η οικονομία της Βόρειας Κορέας έχει πληγεί από τις πολλές διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω των πυρηνικών και βαλλιστικών της προγραμμάτων, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρές ελλείψεις τροφίμων. Ο δικτάτορας και το καθεστώς ζεί πλουσιοπάροχα και ο λαός πεθαίνει στην πείνα.

Πέρυσι η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και πλημμύρες, επέφεραν ακόμη ένα πλήγμα, στην διαλυμένη απο το καθεστώς χώρα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος, ο Βορειοκορετάτης δικτάτορας παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μια σειρά δυσκολιών» εξαιτίας πολλών «προκλήσεων».

Τα βάζει με τους αγρότες ο δικτάτορας λέγοντας : «Η διατροφική κατάσταση είναι πλέον τεταμένη διότι ο αγροτικός τομέας δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του στην παραγωγή σιτηρών εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν πέρυσι οι τυφώνες».

Το καλοκαίρι του 2020 χιλιάδες σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις καταστράφηκαν από τυφώνες που συνοδεύτηκαν από πλημμύρες.

Ο Κιμ ζήτησε να υιοθετηθούν μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις των φυσικών αυτών καταστροφών, δηλώντας ότι η διασφάλιση «καλών σοδειών» αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα». Οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, τη βασική χώρα που στηρίζει οικονομικά και πολιτικά τη Βόρεια Κορέα, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Όμως αυτή η απομόνωση είχε μεγάλο οικονομικό κόστος, σε τέτοιο σημείο που ο Κιμ παραδέχθηκε τον Απρίλιο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και προειδοποίησε εμμέσως για νέο λιμό.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τους αξιωματούχους να ξεκινήσουν μια ακόμη «επίπονη παρέλαση» για να βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες – έκφραση που είχαν χρησιμοποιήσει οι αρχές στη Βόρεια Κορέα για να χαρακτηρίσουν τον λιμό της δεκαετίας του 1990 (1994–1998) που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, μετά τη μείωση της βοήθειας που παρείχε στη χώρα η Μόσχα έπειτα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου