Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Μόνο στους άνω των 60 το AstraZeneca


 

H επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Η επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, να συστήσει δηλαδή να γίνεται στους άνω των 60 ετών, καθώς βελτιώθηκαν σημαντικά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η επιτροπή επίσης εισηγήθηκε:

Να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Επίσης όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο καθώς ο κίνδυνος υπερτερεί του κινδύνου θρομβώσεων.

Όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της Astra Zeneca και είναι κάτω των 60 ετών, μπορούν εφόσον το επιθυμούν να μην το κάνουν. Αυτό δεν είναι απαγόρευση καθώς εάν κάποιος θέλει να κάνει το εμβόλιο μπορεί να το κάνει. Εάν έχουν εμφανιστεί σοβαρές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση, ο θεράπων ιατρός μπορεί να κάνει αίτηση για άλλο εμβόλιο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα και η επιδημιολογία της χώρας είναι καλή, καθώς παρατηρείται σταθερή μείωση κρουσμάτων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου