Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Φωτογραφίες-σοκ από την επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη

 


Δύο μητροπολίτες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι τέσσερις με ελαφρύτερα τραύματα, όπως και δύο δικηγόροι, ενώ ένας μητροπολίτης και ένας αστυνομικός πήραν εξιτήριο μετά την επίθεση με βιτριόλι εναντίον τους από ιερέα, μέσα στη μονή Πετράκη, που σόκαρε το πανελλήνιο.

Η εγκληματική πράξη του ιερέα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο εξέταζε την οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης ιερέα για αδίκημα περί ναρκωτικών. 



Τότε, ο 37χρονος δράστης (φωτό επάνω), που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Σοκ προκαλούν οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση του ιερέα με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.




Οι πρώτες εικόνες έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης, με τα άμφια των ιερωμένων να έχουν λιώσει, και να έχει γεμίσει ο τόπος αίματα.

Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ', Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.




Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, οι Κηφισίας και Δρυϊνουπόλεως, ενώ σοβαρός είναι και ο τραυματισμός του μητροπολίτη Αρτας. Οι υπόλοιποι φέρουν εγκαύματα στο σώμα και στα χέρια και δεν διατρέχουν κίνδυνο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου