Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Γιατί έγιναν εύκολα τα συμβόλαια θανάτου από το 2017 στην χώρα μας

 


Τα τελευταία 4 χρόνια: 2017-2021 έγιναν, 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Τους τελευταίους 5 μήνες:

5 δολοφονίες

14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

Η ευθύνη είναι προσωπικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του Παρασκευόπουλο το 2015 και Μιχάλη Καλογήρου 2019. Η ατιμωρησία που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2019, έκανε τους κακοποιούς να μην διστάζουν σε τίποτα, ειδικά στις δολοφονίες που τα ισόβια μπορούν να γίνουν 8 και 10 χρόνια και τα 10-15 χρόνια μπορούν εύκολα να γίνουν 4 άντε 5.

Ο Νόμος 4322/2015 ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, «Νόμος Έγκλημα Παρασκευόπουλου», είναι ένα νομοθέτημα που αν μη τι άλλο, προκάλεσε την οργή των πολιτών γιατί πολύ απλά απελευθέρωνε σκληρούς κακοποιούς βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια.

Πρόκειται για τον Ν 4322/2015, ο οποίος ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον χρόνο που Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος και μεταξύ άλλων, προέβλεπε έκτακτα μέτρα, για την δήθεν αποσυμφόρηση των φυλακών και μέσα σε αυτά ήταν να αποφυλακίζονται με μειωμένες ποινές σκληροί κακοποιοί.

Σημειώνεται, ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου ούτε προέβλεπε κάποια εξαίρεση ούτε κάποιο περιορισμό όσον αφορά στο ύψος της ποινής. Δηλαδή με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου μπορούσαν να αποφυλακιστούν κρατούμενοι ανεξαρτήτως του αδικήματος το οποίο είχαν διαπράξει και ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής τους.

Ο ποινικός κώδικας προέβλεπε ότι οι κρατούμενοι μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για υφ’ όρον απόλυση, δηλαδή για αποφυλάκιση, εφόσον αφενός είχαν εκτίσει ένα μέρος της ποινής τους και αφετέρου, εφόσον είχαν κατά τη διάρκεια της κράτησης τους καλή διαγωγή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα που ίσχυε στον παρελθόν, αν  ο κρατούμενος εξέτιε ποινή φυλάκισης ακόμα και για σκληρά ειδεχθή εγκλήματα, είχε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για υφ’όρον απόλυση εφόσον είχε εκτίσει τα 2/5 της ποινής του, ενώ αν εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης είχε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για υφ’όρον απόλυση εφόσον είχε παραμείνει εντός της φυλακής για χρονικό διάστημα ίσο με το 1/3 της ποινής του και σωρευτικά είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. 

Ο νόμος Παρασκευόπουλου, προέβλεπε ότι κρατούμενοι οι οποίοι εξέτιαν ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια αποφυλακίζονταν εφόσον είχαν εκτίσει το 1/10 της ποινής τους, κρατούμενοι οι οποίοι εξέτιαν ποινή έως πέντε χρόνια φυλάκιση ή ακόμα και κάθειρξη αποφυλακίζονταν εφόσον είχαν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους.

Την ίδια στιγμή, κρατούμενοι οι οποίοι εξέτιαν ποινή κάθειρξης εως 10 χρόνια αποφυλακίζονταν εφόσον είχαν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους και κρατούμενοι που εξέτιαν ποινές άνω των 10 ετών αποφυλακίζονταν εφόσον είχαν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους.

Ένα από τα ευεργετήματα προς τους κακοποιούς από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι νόμος Παρασκευόπουλου ανέφερε ότι οι αποφυλακίσεις, θα γίνονται με διάταξη του εισαγγελέα, ενώ ο ποινικός κώδικας ορίζει, ότι οι κρατούμενοι θα αποφυλακίζονται, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, του συμβουλίου πλημμελειοδικών. Η διαφορά σε αυτή την απόφαση είναι ότι η διάταξη του εισαγγελέα βγαίνει αυθημερόν, ενώ το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, χρειάζεται αρκετό καιρό, μέχρι και μήνες. έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμα πιό εύκολα τα πράγματα για τους κακοποιούς.

Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε όπως κάνει πάντα, και στον νόμο ΕΓΚΛΗΜΑ προβλεπόταν ότι η ισχύς των ρυθμίσεων θα έληγε ένα χρόνο, μετά την ψήφιση του νόμου, δηλαδή τον Απρίλιο του 2016 και για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Συνεπώς, με βάση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου αυτού θα αποφυλακίζονταν μόνο οι κρατούμενοι οι οποίοι πριν τη λήξη της ισχύος του νόμου θα συμπλήρωναν τα όρια που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο, από το 2016 η ισχύς των ρυθμίσεων αυτών, άρχισε να παίρνει συνεχείς παρατάσεις, με αποτέλεσμα, ο συγκεκριμένος νόμος να ισχύει μέχρι τις 28 Αυγούστου του 2019, και να έχει προστεθεί και το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ πρίν τις εκλογές τον Ιούνιο του 2019. Με άλλα λόγια επί τέσσερα και πλέον χρόνια, οι κρατούμενοι αποφυλακίζονταν λόγω των έκτακτων ρυθμίσεων, κατά παρέκλιση των ρυθμίσεων του ποινικού κώδικα ασύστολα με τις ευχές του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος ΕΓΚΛΗΜΑ, ΣΥΡΙΖΑ Παρασκευόπουλου, έδινε το δικαίωμα σε κρατούμενους, ακόμα και σε καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, να αποφυλακιστούν νωρίτερα έχοντας εκτίσει ένα μικρό μόνο μέρος της ποινής τους. Για την αποφυλάκιση των κρατουμένων δεν έπαιζε καμία σημασία η διαγωγή τους μέσα στη φυλακή, με αποτέλεσμα να αποφυλακίζονται κρατούμενοι που όχι μόνο είχαν διαπράξει βαριά εγκλήματα και είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά επιπλέον κατά τη διάρκεια της κράτησης τους η διαγωγή τους δεν ήταν καλή έχοντας διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα γεγονός που καταδεικνύει απουσία σωφρονισμού.

Ποιος θα ξεχάσει τα περιστατικά όπου σκληροί κακοποιοί  που είχαν αποφυλακιστεί εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου ΕΓΚΛΗΜΑ Παρασκευόπουλου, λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση τους διέπραξαν νέα χειρότερα εγκλήματα. 

3 Ιουνίου 2019, αναμένουμε την προκήρυξη εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, την ίδια ημέρα επελέγη για να κατατεθεί στη Βουλή, άρον άρον νέος ποινικός κώδικας ΕΓΚΛΗΜΑ, που μεταξύ άλλων προέβλεπε και τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. 

Ο νέος Ποινικό Κώδικας ΕΓΚΛΗΜΑ ψηφίσθηκε την 6η του ιδίου μήνα και μετατράπηκε σε νόμο του κράτους προκαλώντας αντιδράσεις για σειρά διατάξεων, όπως ο βιασμός που τον έκαναν απο κακούργημα, πλημμέλημα, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά στη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, αλλά και αυτή σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις και τους επικεφαλής τους για να ευνοηθεί η Χρυσή Αυγή με χαμηλές ποινές.

Ο Στ. Κοντονής ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργός Δικαιοσύνης, έχει καταγγείλει ανοιχτά την ηγεσία του κόμματός του για το θέμα αυτό, έχοντας πλέον αποχωρήσει από το κόμμα.

Τον Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση της Ν.Δ επανέφερε το κακούργημα. Όμως οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί ενώ οι υποθέσεις μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα μπαίνουν στο συρτάρι δεδομένου ότι εφαρμόσθηκε ο ψηφισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ Ποινικός Κώδικας.

Για αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι υπόλογος σήμερα και να έχει οδηγηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, και ο Παρασκευόπουλος, και ο Καλογήρου στην δικαιοσύνη, ειδικά μετά τα όσα κατέθεσε ο σύντροφος τους επίσης Υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Αυτή είναι η αιτία που το έγκλημα έγινε εύκολο στην χώρα, που ο καθένας μπορεί να σκοτώνει εύκολα, που μπορεί να κάνει οποιοδήποτε έγκλημα και να παραμένει ελεύθερος, και η αιτία έχει όνομα ΣΥΡΙΖΑ - Αλέξης Τσίπρας.


Κώστας Βουκελάτος



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου