Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

«All you want is Greece»: Δείτε τα νέα σποτ για τον τουρισμό


 

«Ανοίγουμε πανιά για το ξεκίνημα της μεγάλης επιστροφής του ελληνικού τουρισμού στην ελευθερία και την κανονικότητα».

Αυτό δήλωσε από το Σούνιο ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή την παρουσίαση του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού από σήμερα Παρασκευή 14/5/2021. «Επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο ως ένα τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια. Ο ελληνικός τουρισμός ξεχωρίζει γιατί νοιάζεται και το νοιάξιμο φέτος συνδέεται με την ασφάλεια».

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να ταξιδέψετε

Από την 1η Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Αυτός που ταξιδεύει πρέπει να έχει

είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση),

είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών

είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου