Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Λας Βέγκας: Ζευγάρι βρήκε στην αυλή του οστά προϊστορικού ζώου, σκάβοντας για να φτιάξει πισίνα

 


Με ένα απίστευτο εύρημα ήρθε αντιμέτωπο ένα ζευγάρι από το Λας Βέγκας, που έσκαβε την πίσω αυλή του σπιτιού του για να φτιάξει πισίνα.

Οι εργάτες που πραγματοποιούσαν την εκσκαφή «έπεσαν» πάνω στα οστά και τα δόντια ενός ζώου, το οποίο δε φαινόταν να έχει περπατήσει τα λιβάδια της περιοχής ιδιαίτερα…πρόσφατα.

Σίγουροι πως στην αυλή του σπιτιού τους είχε ανακαλυφθεί κάτι σημαντικό, οι δύο ιδιοκτήτες ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και, σύντομα, τα έργα για την πισίνα μετατράπηκαν σε κανονική αρχαιολογική ανασκαφή, την οποία ανέλαβε το Κέντρο Επιστήμης της Νεβάδα.

Λίγες μέρες μετά, η τοπική Κυβέρνηση του Λας Βέγκας ανέβασε σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, στην οποία έλεγε τα εξής:

«Σκάβοντας για να φτιάξουν μια πισίνα, κάτοικοι της περιοχής του πάρκου Φλόιντ Λαμπ συνάντησαν οστά που πιθανότατα ανήκουν σε ένα ζώο ηλικίας 14.000- 6.000 ετών και μεγέθους παρόμοιου με αυτό ενός αλόγου. Πράγματι, το βόρειο άκρο της Κοιλάδας του Λας Βέγκας υπήρξε έλος που τροφοδοτούνταν από πολλές πηγές, μέχρι και το σχετικά πρόσφατο παρελθόν».

Την ανάρτηση συνόδευε μια φωτογραφία των ευρημάτων, που πρόκειται για ένα απολίθωμα τμήματος του σαγονιού του ζώου, μαζί με μερικά από τα δόντια του, που βρέθηκαν ξεχωριστά.

Η ανάρτηση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, έχει ήδη συγκεντρώσει πληθώρα σχολίων από χρήστες που προσπαθούν να μαντέψουν σε τι είδους ζώο ανήκουν τα οστά και ανυπομονούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό.


ΠΗΓΗ: Hindustan Times 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου