Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις για Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Αιγαίο και Κρήτη

 


«Μπόνους» στα ποσοστά επιδότησης των επενδύσεων στις λιγνιτικές περιοχές (Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη) αλλά και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, εξασφάλισε η κυβέρνηση καθώς οι σχετικές προτάσεις εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις περιοχές αυτές θα επιτρέπονται μεγαλύτερα ποσοστά ενίσχυσης σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και θα φθάνουν μέχρι 80%.

Το νέο πλαίσιο για τις περιφερειακές ενισχύσεις που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει ειδική διάταξη που επιτρέπει την παροχή πρόσθετων ποσοστών κρατικών ενισχύσεων για τις περιοχές μετάβασης. Οι αυξήσεις αυτές κυμαίνονται από 15-25% έναντι των ποσοστών που ισχύουν σήμερα, με τα νέα ποσοστά να φτάνουν στο 40-60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 50-70% για τις μεσαίες και 60-80% για τις μικρές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά, μετά από πολύμηνες συγκροτημένες παρεμβάσεις των ελληνικών αρχών, πετύχαμε επίσης να τα συμπεριλάβουμε στις επιλέξιμες για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης περιοχές, ώστε και αυτά να επωφεληθούν από τα νέα, αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης.

Το νέο πλαίσιο για τις περιφερειακές ενισχύσεις θα ισχύσει από την αρχή του 2022 μέχρι το τέλος του 2027.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου