Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Θράσος Κούρτοβικ : Όταν λένε δολοφόνο τον Κουφοντίνα τον υβρίζουν

 


Είναι απίστευτο το θράσος όσων ασχολούνται με την υποστήριξη του τρομοκράτη δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η δήλωση που έκανε στο «Kontra 24», η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, εξόργισε περισσότερο την κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η Κούρτοβικ προκλητικά κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση του συλλόγου συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας, πολλοί εκ των οποίων είναι άμεσοι συγγενείς και των θυμάτων του ίδιου του Δημήτρη Κουφοντίνα, είπε ότι ο σύλλογος «Ως Εδώ»…υβρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επειδή τον αποκαλεί δολοφόνο.

«Η ανακοίνωση αυτή έχω την εντύπωση ότι συντάχθηκε μάλλον για να εξυβρίσει τον απεργό, “δολοφόνο’ τον αποκαλεί, παρά για να στηρίξει το δικαίωμα του στη ζωή. Ήταν υβριστική, ήταν προσβλητική», υπογράμμισε η κυρία Κούρτοβικ, επιμένοντας ότι, από τη στιγμή που υπήρξε οριστική δικαστική κρίση και ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλείται «κρατούμενος» και όχι «δολοφόνος».

Η κυρία Κούρτοβικ, μάλιστα, επέμεινε ότι «τα θύματα και η Πολιτική Αγωγή έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία ως το σημείο που το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή, από κει και πέρα τελειώνει ο ρόλος τους, δεν έχουν λόγο στον τρόπο έκτισης της ποινής».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου