Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Μόνο 61 ιδιώτες γιατροί του ΙΣΑ ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπ. Υγείας

 



Μόνο 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, σήμερα Δευτέρα στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τις πολιτικές επιλογές του στο θέμα της επίταξης του ιδιωτικού ιατρικού τομέα, τονίζοντας ότι «εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του».

Σχολιάζοντας το θέμα της πιθανής επίταξης, σε συνέντευξη του στο Βήμα, είπε: «Η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώσουμε, πρέπει και να τον εμπνεύσουμε να το κάνει. Αν όμως χρειαστεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου