Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Οργανώνουν τους συντρόφους να εκβιάσουν περισσότερο για τον σύντροφο Κουφοντίνα

 



Πάνω από 220 ενέργειες αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αμετανόητο εκτελεστή τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη κουφοντίνα, από το Αγρίνιο έως τη… Γλασκόβη, έχουν εκδηλωθεί.

Περισσότερες από 5 ενέργειες αλληλέγγυων καταγράφονται κατά μέσο όρο την ημέρα στο όνομα του «Λουκά» της «17Ν».

Μετά τη μεταφορά του από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, ο εκτελεστής τρομοκράτης εκβιάζει με απεργία πείνας 43 ημέρες για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο εκβιασμός των συντρόφων του εκτελεστή τρομοκράτη κουφοντίνα, περιλαμβάνει τις εγκληματικές ενέργειες όπως, εμπρηστικές επιθέσεις σε κομματικά γραφεία, αυτοκίνητα αστυνομικών, σπίτια δικαστικών λειτουργών, γραφεία ΜΜΕ και ΑΤΜ, φθορές σε τράπεζες, παρεμβάσεις με φέιγ βολάν και μπογιές σε πολιτικά γραφεία, δημαρχεία και δημόσιες υπηρεσίες, πανό σε πανεπιστήμια, κρατικά κτίρια και πλατείες, εισβολή σε γραφεία, ραδιοφωνικούς σταθμούς και πλέον… ακόμα και σε υπουργεία.

Για περαιτέρω έξαρση των εκβιασμών ανησυχούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όσο η υγεία του πολυ-ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Λαμίας από τις 16 Φεβρουαρίου, συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Λιβαδειά, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Πάτρα, Ξάνθη, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Πύργος, Μεσολόγγι, Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο, Ελευσίνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, ακόμα και… Γλασκόβη και Ρώμη. Συγκεντρώσεις και κάθε είδους ενέργειες καταγράφονται σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ακόμα και στο εξωτερικό. Υπό το φόβο κλιμάκωσης, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Από την περασμένη Τρίτη και μετά από 40 ημέρες απεργίας πείνας, το καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους γιατρούς, παρουσιάζει μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, προβλήματα όρασης και αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια. Τον προβληματισμό της είχε εκφράσει με ανακοίνωση η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, «διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση. Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο».

Επί 43 ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» είχε μεταφερθεί στις 22 Δεκεμβρίου στο Κατάστημα Κράτησης του Δομοκού από τις φυλακές της Κασσαβέτειας στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου που θεσπίζει την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας. Ανακοίνωση για την αντιμετώπιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρει ότι «είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία». 

Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία τάσσονται υπέρ Κουφοντίνα και μόλις εχθές και επίσημα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου