Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος - Mας εξαπάτησε



«Επικίνδυνο άνθρωπο» χαρακτήρισε πριν από λίγο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι βαριές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση - παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου.

Η υπουργός, μιλώντας σε διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού, ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και ότι δεν προέκυψε ξαφνικά στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου το 2019. Όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη, διευκρίνισε. 

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα που έει καλύψει σεξουαλικά εγκλήματα, η υπουργός υπενθύμισε πως πρωταγωνίστριά του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. «Εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος» είπε η υπουργός και της λέμε και εμείς γιατί είδατε τώρα να μιλάει κανένας Συριζαίος για την σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην πρεσβεία της βενεζουέλας; Η για τον Κιμούλη; Η για τον Χαικάλη;

Ακούω, σημείωσε πολύ σωστά η Λίνα Μενδώνη, ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα... σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη, όχι την προσωπική του ζωή.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».

«Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση», σημείωσε, για να συμπληρώσει «είμαστε κράτος δικαίου, και γι αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου