Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ο Μακρόν δίπλα στην Ελλάδα ενισχύει στρατιωτικά την ανατολική Μεσόγειο! Μητσοτάκης : Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη

 


Μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Εμανουέλ Μακρόν στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και στέλνει μήνυμα στην Τουρκία : “Σταματήστε τις μονομερείς ενέργειες”.

Την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.


La situation en Méditerranée orientale est préoccupante. Les décisions unilatérales de la Turquie en matière d’exploration pétrolière provoquent des tensions. Celles-ci doivent cesser pour permettre un dialogue apaisé entre pays voisins et alliés au sein de l'OTAN.
J’ai décidé de renforcer temporairement la présence militaire française en Méditerranée orientale dans les prochains jours, en coopération avec les partenaires européens dont la Grèce.


Το μήνυμά του στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξή του στην Ελλάδα αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, ο πρωθουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του, στα γαλλικά, «ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου». 


Je remercie le Président Macron pour sa solidarité. @EmmanuelMacron est un vrai ami de la Grèce mais aussi un fervent défenseur des valeurs européennes et du droit international.
🇬🇷
🇫🇷






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου