Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ο Τραμπ για να αντιπολιτευτεί τον Μπάιντεν πέφτει χαμηλά πλέκοντας το εγκώμιο του δικτάτορα Ερντογάν



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έπεσε πολύ χαμηλά και για να αντιπολιτευτεί τον αντίπαλο του στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζο Μπάιντεν δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προκλητικά και χωρίς αίσθηση της ευθύνης του για ακόμα μία φορά λέει για τον δικτάτορα Ερντογάν «Αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας», είπε ο Τραμπ στο δίκτυο Fox. «Δεν μπορείς να έχεις (σσ για Πρόεδρο) έναν άντρα που δεν ξέρει πού βρίσκεται».

Ο Τραμπ είπε επίσης στο Fox News ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν της Τουρκίας.

«Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό οφείλεται στο ρόλο του ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν λέγοντας: «Λόγω της προσωπικότητάς σας», είπε πάντα ο Τραμπ.

«Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως … ταιριάζω μαζί του. Ακούει », είπε ο Τραμπ για τον Ερντογάν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου