Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Η Ελλάδα αποκαθιστά την νομιμότητα το Αιγαίο και Τουρκία - Κατεχόμενα βρίσκονται σε πανικό



Παγωμένοι και οργισμένοι οι Τούρκοι με την επιτυχία της Ελλάδας να βάλει σε τάξη την αταξία που επικρατεί τόσα χρόνια στο Αιγαίο με την Τουρκία να αλωνίζει.

Οργή επικρατεί και στα κατεχόμενα για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ. Ο ψευτοπρωθυπουργός του ψευδοκράτους στην Κύπρο δήλωσε μέσα στον πανικό του την Παρασκευή ότι η Τουρκία και η «χώρα» του δεν θα παραιτηθούν από το... σφετερισμό των δικαιωμάτων τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράφηκε αποκλειστικά για την εξάλειψη της θαλάσσιας συμφωνίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και αποτελεί νέο παράδειγμα των δύο χωρών που δεν τηρούν τους νόμους!

Ο ψευδοπρωθυπουργός νομίζει ότι «Μια ισχυρή Τουρκία έχει την ικανότητα να χαλάσει όλα τα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Τατάρ, και πρόσθεσε: «Οι δηλώσεις του (τούρκου) υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τις οποίες κήρυξε άκυρη τη λεγόμενη Συμφωνία Θαλάσσιας Οριοθέτησης που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν πολύ ορθές και σωστές... Ελπίζουμε οι δύο χώρες να λάβουν το απαραίτητο μήνυμα και να μην επιχειρήσουν να αρπάξουν τα δικαιώματα της Τουρκίας».

Δηλώνοντας ότι η περιοχή χρειάζεται συνεργασία και ειρήνη αντί για ένταση και σύγκρουση, ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως «αυτό που απαιτείται για αυτό είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποφυγή των παιχνιδιών ορισμένων παραγόντων εκτός της περιοχής».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου