Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ζούσε τρεις εβδομάδες με τη νεκρή μητέρα της στην ντουλάπα




Μια ανθρώπινη τραγωδία αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα όπου γυναίκα 58 χρονών ζούσε επί τρεις εβδομάδες στο ισόγειο διαμέρισμά της με τη νεκρή μητέρα της.

Τυλιγμένο σε νάιλον

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα της ηλικιωμένης σε προχωρημένη σήψη την Τετάρτη το βράδυ μέσα σε πολύ δυσάρεστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το άψυχο κορμί της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στην ντουλάπα του διαμερίσματος τυλιγμένο με νάιλον. Η 58χρονη είχε σφραγίσει ερμητικά όλες τις εξόδους και τα παράθυρα του σπιτιού. 

Η ίδια είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε χρήματα για την ταφή. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε ο εγκλεισμός της σε ίδρυμα.



Μια τραγική ιστορία

Όπως μεταδίδει το

Το γεγονός αυτό σε όλους στη γειτονιά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς στο σπίτι έφθαναν τακτικά διανομείς αλυσίδας σούπερ μάρκετ παραδίδοντας παραγγελίες των δύο γυναικών.

Προβληματισμένη με την 58χρονη σε σχεδόν σκελετωμένη κατάσταση, άρχισαν να αναζητούν τα μητέρα της καθώς είχαν επίσης αρκετές ημέρες να τη δουν έστω στο μπαλκόνι.

Κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με κοινωνική λειτουργό του δήμου Καλλιθέας, η κοινωνική λειτουργός ειδοποίησε την Αστυνομία και το βράδυ της Τετάρτης αστυνομική δύναμη του ΑΤ Καλλιθέας με τη συνδρομή ομάδων ΔΙΑΣ έφθασε έξω από το σπίτι.

Η 58χρονη άρχισε να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς μόνον όταν της ανέφεραν ότι θα αναγκασθούν να σπάσουν την πόρτα αν δεν ανοίξει η ίδια, και για αρκετή ώρα τους απαντούσε ότι ζει μόνη.

Ηξεραν όμως ότι ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της και άρχισαν να την αναζητούν μέσα στο σπίτι.



Δεν είχε χρήματα

Η αποπνικτική μυρωδιά τους οδήγησε σε ντουλάπα στο ισόγειο διαμέρισμα του διώροφου κτιρίου όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης σε προχωρημένη σήψη. Λίγη ώρα αργότερα έφθασε στο σημείο ιατροδικαστής. 

Οταν οι αστυνομικοί ρώτησαν την κόρη της για την ημερομηνία θανάτου της μητέρας της και γιατί δεν ειδοποίησε κανέναν, εκείνη απάντησε ότι η μητέρα της πέθανε στις 7 Ιουλίου και δεν ενημέρωσε κανέναν καθώς δεν είχε χρήματα για την ταφή της.

Πίσω από αυτήν τη μακάβρια ιστορία, όμως, ξετυλίγεται ως κουβάρι η δραματική ιστορία ζωής της ίδιας της 59χρονης…

Ανθρωποι που ζουν για περισσότερο από 50 χρόνια στη γειτονιά μιλούν για βασανισμένο πλάσμα, το οποίο υπέφερε στα χέρια του πατέρα της από πολύ μικρή ηλικία.

«Ενα απόγευμα έπαιζαν όλα τα παιδιά στον δρόμο! Αυτό δεν ερχόταν ποτέ. Συχνά ακούγαμε φωνές και κλάματα από το σπίτι. Εκείνο το απόγευμα, λοιπόν, βγαίνει η μικρή γυμνή τρέχοντας στην ταράτσα και πίσω της την κυνηγούσε ο πατέρας της. Δίνει μια το κορίτσι και πηδάει στο διπλανό σπίτι, κόντεψε να σκοτωθεί. Δεν ντρέπεσαι, του λέει, η γειτόνισσα, τι κάνεις στο κορίτσι σου, θα σκοτωνόταν».

Ηταν ένα μόνο από τα πολλά περιστατικά που θυμούνται περίοικοι για την κακοποίηση, όπως λένε, που δεχόταν η ανήλικη, τότε, γυναίκα.

Σχολή Θεάτρου και Αστυνομίας

«Την έβαζε στους ώμους του, την έκανε βόλτα στη γειτονιά και έλεγε και τον ακούγαμε όλοι: Πρώτα θα σε γλεντήσω εγώ και μετά όλοι οι άλλοι. Πρώτα δική μου και μετά των άλλων» μας λέει κάτοικος στη διπλανή πολυκατοικία.

Μέχρι την ενηλικίωσή της έκανε ότι μπορούσε να ξεχάσει το βουβό μυστικό που την έπνιγε κι έτρωγε το μυαλό της από τα παιδικά της χρόνια, κυρίως όμως πάλευε να ξεπεράσει το γεγονός, όπως αναφέρον άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια, ότι η μητέρα της ποτέ δεν αντέδρασε σε όλα αυτά που γίνονταν στο σπίτι. 

Μπήκε στη Σχολή Θεάτρου όπου έμεινε περίπου για 3 μήνες και συνέχισε στη Σχολή της Αστυνομίας, μάλιστα εργάστηκε ως αστυνομικός στη Ρόδο για περίπου 6 μήνες.

Όμως, όταν έμαθε ότι ο πατέρας της πέθανε, η ψυχολογική της κατάσταση άρχισε να βαραίνει.

Εγκατέλειψε την Αστυνομία και κλείστηκε στον δικό της κόσμο, σκιαμαχώντας νύχτα – μέρα με τις αναμνήσεις.

Την ημέρα που έμαθε για τον θάνατο του πατέρα της, έσπασε τα πάντα μέσα στο σπίτι και πετούσε ότι υπήρχε από το μπαλκόνι στον δρόμο.

«Πολύ κακός άνθρωπος»

«Ο πατέρας της ήταν πολύ κακός άνθρωπος» λένε περίοικοι, εκτιμώντας ότι το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε πριν αρκετά χρόνια στην Κυπαρισσία δεν ήταν ακριβώς τροχαίο, αλλά δολοφονία.

Οταν βράδιαζε έβαφε τις εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού και ζωγράφιζε καρδιές σε εμφανή σημεία, αρκετά συχνά οι γείτονες την έβλεπαν να βγαίνει γυμνή στην ταράτσα και να χαιρετά, ενώ την έβλεπαν να κάθεται ώρες σε συγκεκριμένη γωνιά της ταράτσας.

Με τη μητέρα της βρισκόταν πολύ συχνά σε αντιπαράθεση, με τις φωνές τους να ακούγονται αρκετά μέτρα μακριά, ενώ την έδιωχνε από το σπίτι.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γείτονες έβρισκαν τη νύχτα τη μητέρα να κοιμάται στα σκαλάκια της εξόδου του διώροφου κτιρίου μέσα στο κρύο, και ένα καλοκαίρι, έπειτα από 3 ημέρες στο πεζοδρόμιο, ζήτησε εκλιπαρώντας από γειτόνισσα λίγο νερό.




«Λίγο νερό!»

«’’Νερό! Λίγο νερό! Αλλά πρόσεχε μη σε δει από το παραθυρόφυλλο” μου είπε όταν τη βρήκα στο πεζοδρόμιο. Τρεις ημέρες ήταν εκεί. Ανέβηκα επάνω, έβγαλα από την κατάψυξη μερικά μπουκαλάκια με νερό που είχα και της τα έδωσα. 

Αλλά με είδε η κόρη της κι άρχισε να φωνάζει πίσω από το παράθυρο» εξηγεί η κυρία η οποία εκείνη την ημέρα πρόσφερε το νερό.

Από τις αρχές Ιουλίου, οπότε, σύμφωνα με την 58χρονη, πέθανε η μητέρα της, σφράγισε ερμητικά όλες τις εξόδους του σπιτιού καθώς και τα παράθυρα ώστε να μην φαίνεται απολύτως τίποτα.

Σταμάτησαν να έρχονται διανομείς φαγητού στο σπίτι και διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ζώντας με το άψυχο σώμα της μητέρας της, το οποίο η ίδια τοποθέτησε μέσα στην ντουλάπα.

Μέχρι που το βράδυ της Τετάρτης, οι ανησυχίες των γειτόνων οδήγησαν την Αστυνομία να σηκώσει το πέπλο νεκρικής σιγής που είχε τυλίξει το σπίτι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου