Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ο Τραμπ ζητεί αναβολή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών




Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι με την επιστολική ψήφο θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Με την πανεθνική επιστολική ψήφο (όχι ψήφο απουσίας, που είναι καλή), το 2020 θα σημαδευτεί ως η χρονιά των πιο ανακριβών και απατηλών εκλογών στην ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Μήπως να αναβάλουμε τις εκλογές, ώσπου οι άνθρωποι να μπορούν σωστά, με ασφάλεια να ψηφίσουν;» έγραψε συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.


With Universal Mail-In Voting (not Absentee Voting, which is good), 2020 will be the most INACCURATE & FRAUDULENT Election in history. It will be a great embarrassment to the USA. Delay the Election until people can properly, securely and safely vote???

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτύρεται για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, η οποία προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από το αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να παραποιηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις και έτσι άρχισε να κατηγορεί τους Δημοκρατικούς πως προσπαθούν να καταστρέψουν τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «απλώς έθεσε ένα ερώτημα», με την ανάρτησή του στο Twitter στην οποία αναφερόταν στην πιθανότητα αναβολής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Ο πρόεδρος απλώς θέτει ένα ερώτημα γύρω από το χάος που δημιούργησαν οι Δημοκρατικοί, με την επιμονή τους για ψηφοφορία αποκλειστικά δι αλληλογραφίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χόγκαν Γκίντλεϊ.

Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ το Κογκρέσο ορίζει την ημερομηνία των εκλογών και πολλοί Δημοκρατικοί βουλευτές απέρριψαν αμέσως την «πρόταση» του προέδρου, όπως και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου