Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Έχασε το μάτι η εφοριακός από την επίθεση με τσεκούρι


Το απόγευμα της Πέμπτης οι τρεις εφοριακοί που είναι σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Ιδιαίτερη κρίσιμη η κατάσταση της υγείας  του 56χρονου άνδρα, τον οποίο οι γιατροί του νοσοκομείου κατάφεραν να σταθεροποιήσουν, ενώ σοβαρά είναι τα τραύματα και των δυο γυναικών. Με μια εξ αυτών να έχει χάσει το ένα της μάτι.

Ο 45χρονος  δράστης δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές όταν πριν μερικά χρόνια είχε προκαλέσει ζημιές σε ΑΤΜ.

Όλα έγιναν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο 45χρονος αφού άφησε τα στοιχεία του στην είσοδο και θερμομετρήθηκε για τον κοροναϊό, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, πήγε στο τμήμα Εισοδήματος, πέρασε πίσω από τα γκισέ, έβγαλε από το σακίδιό του το τσεκούρι και άρχισε με μανία να χτυπά όποιον βρισκόταν γύρω του.

Οι εφοριακοί και οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην εφορία έζησαν τον απόλυτο τρόμο. Τελικά, ο διευθυντής και ένας εργαζόμενος κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, να του πάρουν το τσεκούρι και να τον ρίξουν στο πάτωμα, προκειμένου να καλέσουν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017 είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε με το τσεκούρι στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο προϊστάμενος του τμήματος κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου, κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρίσκεται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο για να ενημερωθεί για το πρωτοφανές συμβάν στην Εφορία Κοζάνης.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή.

«Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου