Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ο Τσίπρας βουτυγμένος στα σκάνδαλα και την διαφθορά προσπαθεί να υποβαθμίσει τα 72 δις στήριξης



Σε όποιον νοήμων πολίτη αυτής της χώρας κάνεις την ερώτηση, εάν ήταν ο Τσίπρας στην διαπραγμάτευση τι θα παίρναμε;; Αυτό που θα έλεγαν ότι θα παίρναμε δεν γράφετε, και εμείς λέμε ότι εκτός αυτού θα δίναμε κιόλας.

Είναι γνωστή στους Ευρωπαίους ηγέτες η ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα και ειδικά το θέμα της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να μην χαρακτηρίσει θετική είδηση την παροχή στήριξης από την Ευρώπη, αλλά επειδή του έγραψαν και κάτι για να κάνει αντιπολίτευση σημείωσε πως «η αλλαγή της αναλογίας ανάμεσα στις επιχορηγήσεις και στο δανεισμό, σε βάρος των επιχορηγήσεων, αποτελεί εξαιρετικά αρνητική είδηση. Που φανερώνει την αδυναμία της συλλογικής ηγεσίας της ΕΕ να συνειδητοποιήσει τη κρισιμότητα των στιγμών και τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρώπη -και ειδικότερα ο ευρωπαϊκός Νότος- σε μια νέα κρίση χρέους, με ανυπολόγιστες συνέπειες, όχι μόνο για τη κοινωνική συνοχή αλλά και για την ίδια τη συνοχή της ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο και μόνο, η αποδοχή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των θέσεων των χωρών του πλούσιου Βορρά, τόσο για μείωση των επιχορηγήσεων όσο όμως και για δικαίωμα φρένου στην εκταμίευσή τους αν δεν πληρούνται σκληροί όροι και προϋποθέσεις, δεν αφήνουν περιθώριο για πανηγυρισμούς αλλά για βαθύ προβληματισμό.

Ξεχνώντας το ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον είχαν απομονωμένο στις φωτογραφίες είπε : «Δυστυχώς η Ευρώπη δεν έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και φαίνεται έτοιμη να τα επαναλάβει. Απέναντι σε όλα αυτά ο κος Μητσοτάκης, αφού όλο το τετραήμερο εμφανίστηκε μόνο στα φωτογραφικά ενσταντανέ, μετά το τέλος της Συνόδου χαρακτήρισε "δίκαιο και εύλογο" έναν συμβιβασμό που αφαιρεί 110 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων από την αρχική πρόταση και θέτει αυστηρούς όρους στις εκταμιεύσεις», σημείωσε.

«μια δήλωση που μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποια μεριά του τραπεζιού κάθονταν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» τόνισε αυτός που δεν κατάφερε ποτέ να διαπραγματευτεί υπέρ της Ελλάδας και πάντα χαμένοι βγαίναμε.

«Αν όμως, αληθεύουν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από όσα προτείνει η Επιτροπή Πισσαρίδη, για νέες περικοπές στο ασφαλιστικό και αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, συνειδητοποιούμε τι ακριβώς ετοιμάζει ο κος Μητσοτάκης για τη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Βαθιά ύφεση, περικοπές και μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, με αντάλλαγμα επιχορηγήσεις, που όμως δε μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης, και υψηλό δανεισμό που εγκυμονεί κινδύνους για αναζωπύρωση της κρίσης χρέους. Με δυο λόγια κινδυνεύουμε τους επόμενους μήνες να χάσουμε όσα με θυσίες κερδίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και να μπούμε σε έναν νέο αέναο φαύλο κύκλο λιτότητας, ανεξάρτητα από το αν τυπικά θα έχουμε μνημόνια. Και αυτή είναι μια προοπτική που δεν πρέπει και δε θα αφήσουμε να συμβεί», πρόσθεσε.

Γνωρίζοντας ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να κυβερνήσει για το συμφέρον της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κριτική και για τους χειρισμούς στο θέμα της Τουρκίας και το έκανε απλά για να δείξει ότι υπάρχει για όσο υπάρχει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ : «Τέλος, ως προς την Τουρκία, η αφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέδειξε περίτρανα την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά θέματα, αλλά και το κόστος που έχει η έλλειψη εθνικής στρατηγικής. Αντί, επιτέλους, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, να αξιοποιήσει δυναμικά το πλαίσιο που ανοίγεται από τη Γερμανική προεδρία και να θέσει το θέμα της προοπτικής των ευρωτουρκικών σχέσεων και των κυρώσεων, καταντά κομπάρσος των διπλωματικών εξελίξεων. Όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα κυρώσεων, και μάλιστα ισχυρών, όπως διατυμπάνιζε εδώ και έναν μήνα, αλλά το θέμα δεν συζητείται καν στη Σύνοδο. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να παρακαλάει τους εταίρους μας να συζητηθεί σε κάποια επόμενη σύνοδο. Αποδεικνύεται έτσι ότι στοιχίζει ακριβά η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προετοιμάσει το έδαφος όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, να μην το πληρώσουμε ακριβότερα στο άμεσο μέλλον».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου