Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Αμετανόητη η Ελένη Τουλουπάκη έστειλε παραπλανητικά έγγραφα στην βουλή για την Novartis



Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβη η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis, διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ ΗΠΑ και Novartis, αλλά με ανεπίσημη μετάφραση παραπλανητικού εγγράφου για να κάνει την χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ!

Στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας η κ. Τουλουπάκη μεταξύ άλλων αναφέρει «Σας διαβιβάζουμε συνημμένα δύο έγγραφα των δικαστικών αρχών των Η.Π.Α. με στοιχεία UNITED STATES DISTRICT COURT DISTRICT OF NEW JERSEY – Criminal No. 20-538 – και UNITED STATES DISTRICT COURT DISTRICT OF NEW JERSEY –CASE NO.20-cr-, τα οποία εστάλησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Υπηρεσίας μας την 25-6-2020 και ώρα 8.17 μ.μ. από το Νομικό Γραφείο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, γνωρίζοντας σας ότι έχουν ήδη διαβιβασθεί προς τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για επίσημη μετάφραση τους»

Ωστόσο στο ίδιο διαβιβαστικό η κ. Τουλουπάκη επιλέγει να κάνει ανεπίσημη μετάφραση σε συγκεκριμένες σελίδες του κειμένου από το δικαστήριο του Νιου Τζέρσι όπου ξεκίνησε η διαδικασία του συμβιβασμού και όχι στο τελικό κείμενο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση το οποίο ολοκληρώθηκε η εξωδικαστική συμφωνία της εταιρείας με την Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επιλογή της μετάφρασης μόνο συγκεκριμένου τμήματος από το σύνολο των εγγράφων που έχουν στείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η αναφορά για αξιωματούχους που προτρέπονταν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους σε αλλοδαπή κυβέρνηση για να βοηθήσει με τις ενέργειες της την Novartis, όπως ανέφεραν κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έγινε σκοπίμως προκειμένου να στηριχθεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, αφού στο τελικό κείμενο με βάση το οποίο έγινε η συμφωνία στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν υπάρχει καμία από αυτές τις αναφορές.

Μέλος της προανακριτικής σχολιάζοντας την κίνηση Τουλουπάκη παρατηρούσε ότι «λειτουργεί ήδη ως κατηγορούμενη που προστατεύει τον εαυτό της παρά ως Εισαγγελέας Διαφθοράς».

Δείτε τα έγγραφα Τουλουπάκη στην Προανακριτική της Βουλής:






Το κείμενο αυτό, με εσκεμμένα λανθασμένη μετάφραση επιχειρεί να εμφανίσει ως «κρατικούς αξιωματούχους» όσους ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο που έληξε με συμβιβασμό, χωρίς να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου