Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων! Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με λαθρομετανάστες στην Ελλάδα



Όλη η υφήλιος καταδικάζει την συμπεριφορά των Τούρκων και αυτοί τον χαβά τους συνεχίζουν τον πόλεμο νεύρων.

Η Τουρκία δεν διστάζει για να πιέσει καταστάσεις να χρησιμοποιήσεις και πάλι αλλοδαπούς με κάθε κόστος.

Το λιμενικό μας δημοσίευσε video με την τουρκική προκλητικότητα. Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με παράνομους λαθρομετανάστες στο Ανατολικό Αιγαίο,επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αυτό διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στο αποκαλυπτικό υλικό οι τουρκικές ακταιωροί κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς την Λέσβο. Το βίντεο συνοδεύει και φωτογραφικό υλικό.

Δείτε το βίντεο:


Το ελληνικό Λιμενικό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι : «Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του  κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ΄ αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας  από υπηκόους Τρίτων Χωρών. »


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου