Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Γυναίκες επιλέγει η κυβέρνηση για την ηγεσία της Δικαιοσύνης



Γυναίκες επιλέγει η κυβέρνηση για τις ηγετικές θέσεις στη Δικαιοσύνη, καθώς σήμερα το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει την επιλογή νέου Προέδρου για το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, θα εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος λόγω συνταξιοδότησης αφήνει μία δικαστική καριέρα 42 ετών.

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ και μία από τις σημαντικότερες ανώτατες δικαστικούς που διαθέτουμε, η οποία θα παραμείνει στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα χρόνο, καθώς το καλοκαίρι του 2021 αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Ο Αθανάσιος Ράντος διετέλεσε μόλις 4 μήνες πρόεδρος στο ΣτΕ μετά την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως άφησε ισχυρό αποτύπωμα κατά τη μακρά δικαστική του διαδρομή.

Για τον Αρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την Προεδρία του Δικαστηρίου, δικαστικό έμπειρη και ικανή, που είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου. Η Αγγελική Αλειφεροπούλου διαδέχεται τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη που έμεινε στην Προεδρία του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο. Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη για δεκαετίες και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δικαστικούς.

Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει και νέους αντιπροέδρους για τον Αρειο Πάγο με τους Ιωάννη Χοϊμέ και την Μαρία Νικολακέα να έχουν κλειδώσει, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της αντιπροεδρίας στον Αρειο Πάγο η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των αρεοπαγιτών Αρτεμισίας Παναγιώτου, Μαρίας Γεωργίου, Γεώργιου Αποστολάκη, Γεώργιου Παπαηλιάδη και Διονυσίας Μπιτζούνη.


Ιωάννα Μάνδρου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου