Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Στον μεσαίωνα που ζουν μόνο η ιερά σύνοδος μπορεί να αφορίσει για να ξέρετε! Κανένας μεμονωμένα


Και αΦορώωω αν αισθάνεσαι τύψεις

αΦορώωω αν αισθάνεσαι τύψεις....

Αντί να δώσει η ιερά σύνοδος ένα μάθημα πολιτισμού και σοβαρότητας προς τον σκοταδιστή πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, του είπε ότι μόνο η σύνοδος μπορεί να αφορίσει και κανένας άλλος μεμονωμένα.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ζώντας στον μεσαίωνα αφόρισε χωρίς ίχνος ντροπής τον Πρωθυπουργό και δύο υπουργούς της κυβέρνησης και αδιαφόρησε ότι την ώρα εκείνη άδειαζε η εκκλησία από πιστούς και δεν ήταν παρών ο νυν Μητροπολίτης Ιερώνυμος.

Και εκεί που όλοι περιμέναμε ανακοίνωση της ιεράς συνόδου που να καταδικάζει αυτή την μεσαιωνική ενέργεια του Αμβρόσιου, η ιερά σύνοδος βυθίστηκε περισσότερο στον μεσαίωνα λέγοντας ότι μόνο αυτή μπορεί να αφορίσει και κανένας άλλος μεμονωμένα.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μόνο η η Ολομέλεια των Μητροπολιτών, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Αποτέλεσμα στις χθεσινές ανακοινώσεις ;




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου