Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ο Τσίπρας παραμυθιάζει για εκλογές για να επιβιώσει μέσα στο κόμμα του


Γελάει ο κόσμος όλος με το θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ονειρεύεται εκλογές.

Δηλώνουν έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στην πρόκληση των εκλογών, εφόσον χρειαστεί, με την κουβέντα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να έχει ανοίξει για τα καλά στην Κουμουνδούρου ώστε να δείξουν ότι υπάρχουν. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια επιτυχημένη και σοβαρή κυβέρνηση, με τεράστια αποδοχή στον ελληνικό λαό, δηλαδή το αντίθετο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιτυχημένη κυβέρνηση δεν έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας που δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του και την οξυδέρκεια του με χθεσινή παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο επιχείρησε να επικοινωνήσει πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μπορεί να είναι επιβεβλημένη. Για όποιον έχει παρακολουθήσει τον Τσίπρα αυτό το είπε για να επιβιώσει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρχίζουν να μην τον βλέπουν πλέον για καλό χαρτί, επειδή δεν είναι το καλό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας "καμμένος" πολιτικός που δεν τον πιστεύει και δεν τον ακούσει κανένας Έλληνας εκτός από ένα συγκεκριμένο ακροατήριο.

Είπε ο Τσίπρας : «Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».

Το γελοιότερο όλων είναι ότι αφού οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν υπονοούμενα για εκλογές σημειώνουν πως ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα πραγματοποιηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης εξαιτίας της άρνησής της να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα ενίσχυσης της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εάν είναι δυνατόν μιά σοβαρή κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. 

Η πλειονότητα των στελεχών εξακολουθεί, πάντως, να θεωρεί πως η πανδημία και οι επιπτώσεις της πολύ δύσκολα θα επιτρέψουν να τρέξουν ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο οι πολιτικές εξελίξεις , αλλά ο τελειωμένος Αλέξης Τσίπρας θέλει να πιστεύουν όλοι ότι θα πάει η χώρα σε εκλογές για να παίξουν με την χώρα και την οικονομία της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου