Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σωτήρης Τσιόδρας απαντά για να τελειώνουμε με την ακροαριστερή σπέκουλα: Για αυτό τώρα λέω ναι στις μάσκες



Έχει δημιουργηθεί μια αισχρή σπέκουλα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την ακροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γιατί πρέπει να φοράμε τώρα μάσκα και ότι η κυβέρνηση στηρίζει συμφέροντα για να πουλήσουν μάσκες.

Φυσικά και όλα αυτά δεν έχουν καμία σοβαρότητα, και αυτοί που τα διαδίδουν δεν διαθέτουν επίσης καμία σοβαρότητα όπως συμβαίνει στο 95% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε γιατί τώρα θεωρεί πως είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας ενώ στο παρελθόν είχε αναφερθεί πως δεν είναι αναγκαία για όλους : «Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο που πριν από εβδομάδες είχαμε τοποθετηθεί αλλιώς», είπε, συμπληρώνοντας ότι «τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό lockdown. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την Επιτροπή που δεν συνέστησε τη χρήση μάσκας, το απαγορευτικό (σ.σ. μετακίνησης) ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση. Τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε, αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός, όπως στα μέσα μεταφοράς, είναι ένα σημαντικό μέτρο. Είναι λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας και η μάσκα δεν υποκαθιστά τους κανόνες προστασίας. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Είναι προτιμότερη η χρήση πάνινης, υφασμάτινης ή χάρτινης μάσκας, σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Οδηγίεςθα δοθούν από τον ΕΟΔΥ, για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου