Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ για τις ΗΠΑ με 1.200 θανάτους σε μία ημέρα


Ασταμάτητη είναι η επέλαση του κοροναϊού στις ΗΠΑ με τον απολογισμό των θανάτων που προκαλεί ο φονικός ιός να είναι κάθε μέρα όλο και πιο βαρύς.

Οι ΗΠΑ θρηνούν συνολικά 9.633 ανθρώπους που θέρισε ο κοροναϊός. Τις τελευταίες 24 ώρες μόνο έφυγαν από τη ζωή περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό. Είναι τα σοκαριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την πανδημία, ανακοινώθηκε χθες Κυριακή ότι, για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα, οι θάνατοι μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγουμένη. Παρ’ όλα αυτά, όμως, σχεδόν 600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 7.300 νέα κρούσματα μόλυνσης.

Οι δηλώσεις Τράμπ

Με αφορμή τον απολογισμό στη Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι βλέπει να «εξομαλύνεται» η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων στις ΗΠΑ.

«Ίσως αυτός να είναι καλός οιωνός», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη μείωση των θανάτων.

Νωρίτερα, όμως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πως πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι. Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε. «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τραμπ.

Νέο Περλ Χάρμπορ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχίατρος των ΗΠΑ, οι απώλειες από τον κοροναϊό θα μπορούν να ξεπεράσουν τις 100.000 και να συγκριθούν μόνο με μια εθνική τραγωδία όπως το Περλ Χάρμπορ ή η 11η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, προειδοποίησε για μια σκληρή εβδομάδα, όπου αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 9.634 στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι φωνές για τις ελλείψεις των απαραίτητων μέτρων προστασίας ακόμα και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι όλο και περισσότερες.

Σε πολιτικό επίπεδο, η μάχη για τις ευθύνες μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κυβερνητών είναι συνεχής.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου