Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Εφημερίδες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν ανθελληνικές κραυγές και ο Μητσοτάκης προστατεύει την χώρα


Είναι τραγική η κατάσταση εντός της Ελλάδας με την ανθελληνική αντεθνική και ακροαριστερή λύσσα εφημερίδων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.

Την ώρα που 9 στους 10 Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και επικροτούν τις ενέργειες Μητσοτάκη, ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται ανθελληνικά και αντεθνικά προς όφελος του ακροδεξιού καθεστωτικού Τούρκου Ερνντογάν.

Τρία βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακούφιση της χώρας από το δυσανάλογο βάρος που έχει επωμιστεί στη διαχείριση του Μεταναστευτικού προβλήματος υιοθέτησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη επιτυχημένη συνάντηση που είχε την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του ελληνογερμανικού οικονομικού Forum.

Η συμφωνία αυτή που θα προετοιμαστεί, με χρονικό ορίζοντα να οριστικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου, θα προβλέπει τα εξής:

1: Το καθεστώς Ερντογάν θα αποσύρει το συντομότερο δυνατό από την μεθόριο του Έβρου τις ομάδες μεταναστών που μετακίνησε εκεί το τελευταίο δεκαήμερο και που, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνιστούν «οργανωμένη, μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος». Η Γερμανίδα καγκελάριος από το βήμα του οικονομικού forum χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τόσο σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» στάση της Άγκυρας που, όπως είπε, «προσπαθεί στις πλάτες των μεταναστών και προσφύγων να λύσει εσωτερικά της ζητήματα».

2 : Η Τουρκία θα πρέπει να αποδεχθεί να παίρνει πίσω και όσους μετανάστες έχουν μετακινηθεί από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ελληνική ενδοχώρα, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά και ταυτόχρονα θα γίνει δυνατή η επιστροφή στην Τουρκία μιας μεγάλης μερίδας από τους σχεδόν 80.000 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δεν προβλέπεται να λάβουν τον χαρακτηρισμό του πρόσφυγα.

3 : Θα καθιερωθούν κοινές περιπολίες της Frontex με τις δυνάμεις ακτοφυλακής, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα για τον έλεγχο των ροών. Έως τώρα η Τουρκία περιόριζε τους ελέγχους έξω από τα δικά της θαλάσσια σύνορα, αλλά την ίδια ώρα κώφευε στα μηνύματα της Frontex και του Λιμενικού Σώματος που έστελναν μηνύματα μόλις εντόπιζαν τον απόπλου λέμβων με μετανάστες από τα μικρασιατικά παράλια.

Με λίγα λόγια τέρμα η ακραία «εργαλειοποίηση» των μεταναστών και προσφύγων που επεχείρησε ο Ταγίπ Ερντογάν. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου