Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Μέρκελ: Το 60% με 70% των Γερμανών θα μολυνθεί από τον κορωνοϊό



Στην πρόβλεψη ότι «το 60% έως 70% των ανθρώπων στη Γερμανία θα μολυνθεί από τον κορωνοϊό», προχώρησε, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται παρόντες στην αίθουσα, αμέσως μετά τη δήλωση της Καγκελαρίου έπεσε σιωπή στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει αν η αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ αποτελεί δική της εκτίμηση ή προέρχεται από επιστημονική έρευνα ή εκτίμηση.  

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Με τον κορωνοϊό αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση που δεν είχαμε ποτέ πριν. Τώρα εξαρτάται πραγματικά από εμάς. (...) Το βάρος πέφτει στον Γενς Σπαν (σ.σ. υπουργός Υγείας της Γερμανίας). Τα πάει πραγματικά καλά. Αυτό αποτελεί επίσης κίνητρο για το εγγύς μέλλον. Επειδή η κρίση, φυσικά, δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Η Μέρκελ, η οποία τις τελευταίες ημέρες είχε επανειλημμένες συναντήσεις με το αρμόδιο υπουργείο, γνωστοποίησε επίσης ότι ζήτησε τη ματαίωση ακόμη περισσότερων μαζικών εκδηλώσεων με στόχο να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου